Ansök om feriearbetare

Föreningar – ansök om feriearbetare till er förening!

Informationsträff inför sommaren för handledare och chefer 26 maj kl 13.00–14.30 Plats: Kommunkontoret, Strömsund

Innehåll: Arbetsgivarens (verksamhetens) ansvar,  vilka arbetsmiljöregler gäller för minderåriga och kommande arbetskraftsbehov.

Föreningar! Här har ni möjlighet att anmäla om er föreningen kan erbjuda skolungdomar feriearbete i sommar. Föreningen ansvarar för arbetsmiljö, handledning samt utrustning och kommunen betalar ut lönen. Som ung kan det vara svårt att få in en fot på arbetsmarknaden. Strömsunds kommun ordnar därför feriearbeten som en möjlighet att få insyn i och kontakter på arbetsmarknaden. Enligt arbetsmarknadsdepartementet visar det sig, att de elever som haft ett feriearbete har 35 procent större möjlighet att få ett varaktigt första arbete i jämförelse med ungdomar som inte haft ett feriearbete.

Genom att ge föreningar möjlighet att ta emot feriearbetare kan vi erbjuda fler ferieplatser till våra unga. Som förening kan ni erbjuda ungdomar ett arbete där kommunen betalar ut lönen. Varje arbetsplats ansvarar för arbetsmiljö, handledning och utrustning för arbetet. Kommunen ansvarar för placering av feriearbetarna och i första hand erbjuds arbete inom kommunens egna verksamheter och i andra hand arbete hos föreningar. Ansökan kan göras på Strömsunds kommuns hemsida www.stromsund.se

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.