november 2022

Tipsslingans vinnare

Barnklassens vinnare:
Frida och Freja Johansson

Vuxenklass
1. Amanda Jönsson
2. Inger Sjölander

Välkomna in till Byservicekontoret
för att hämta era priser!

Tomtefotograferingen

Hej. Tack alla ni som kom till Tomtens stuga i lördags på julmarknaden och blev fotograferade med tomten. Jag kommer att skicka ut bilderna i veckan som kommer. Har ni inte fått era foton till slutet av veckan, kontakta mig så ser jag om jag kan lösa det. /Jessica Andreasson, Fjällsjö Framtid

Stort tack till Loppisbröderna som bjöd alla barnen på godis!
Ett 70-tal barn besökte tomtens stuga på Hembygdsgården!

Succé för slädhundarna!

Stort Tack till Babusca´s huskys från Noret för att ni körde glada och förväntansfulla barn och vuxna runt Stenhammaren under helgens julmarknad. Måååånga varv blev det och vilken Succé!

Fler bilder kan ni se här!

Foto: Gunnar Bergström

En stämningsfull julmarknad

Årets julmarknad blev på Stenhammaren - ett mycket lyckat koncept visade det sig! Mysig stämning och försäljning både inom- och utomhus, där det såldes sötsaker, tunnbröd, hantverk, souvenirer och konst! Skoterklubben grillade hamburagre och Hembygdsföreningen gjorde kolbullar, PRO sålde lotter, ICA Nära hade tävlingar, Fjällsjö Framtid tipsslinga och Backe IF höll loppis och servering öppen med hembakat fika. Barnen fick komma på tomtebesök i bagarstuga på hembygdsgården där tomtens lillebror tog emot, tomtemor fotade de som ville och Loppisbröderna bjöd på godis till alla barnen! Babuscas huskys från Noret körde barn och vuxna i vagn runt Stenhammarsområdet och 11 hundar turades om att dra! Vilken succé! TACK alla inblandade för att vi gemensamt ordnade en sån fin marknad tillsammans!

Fler bilder kan ni se på Fjällsjö Framtids facebooksida

Foto: Gunnar Bergström

Hundspannstur på julmarknaden

På lördag gästas julmarknaden av Babusca´s huskys från Noret!

Det är inget slädväder ännu men det löser dom med vagn istället! Från kl.15.00 kommer det avgå turer från Backe IF:s garage vid campingen. Hundarna springer ett varv runt Stenhammaren och kan ta 2 personer åt gången. De kommer att springa så länge hundarna tycker att det är roligt!

Är det så att alla barn inte hinner åka med så planeras det fler tillfällen framöver! Ni köar för er tur, men som sagt inga garantier att alla kan åka. Det kommer att vara avspärrat där de ställer upp hundarna för allas säkerhet, vänligen respektera detta!

Detta blir jättespännande!

Himlahallen förbereds för skridskoåkning

Backe IF hälsar att slangen nu är lagad och spolning av Himlahallen har fortsatt. Förhoppningsvis fryser det till en bra grund att spola vidare på så vi kan åka skridskor snart!

Ifjol byttes de gamla skyddsglasen på hockeyplanen ut mot nytt stängsel som ska ta emot puckarna som går ovanför sargen!

Foto: Backe IF

Nu är årets gran på plats

Tack Loppisbröderna för att ni år efter år ser till att Backe har en adventsgran på torget!

Tack till Nils-Anders o Birgitta Segersten som skänkte granen, Micke Johansson som körde hit den med traktorn och Bengt-Göran Östman som ansvarade för motorsågen!

Snart är det jul igen!

Julmarknad lördag 26 november

Välkommen till Backe Julmarknad

Lördag 26 november mellan klockan 15.00-19.00
Välkomna till Stenhammarens festplats på Julmarknad!

KnalleförsäljningFikaservering, grillade hamburgare och kolbullarTipspromenad för barn och vuxna17-18.00 Tomtebesök! Godis till alla barnen.Start 15.00 Prova-på-tur med hundspann!

Luciakonsert 13 dec

Luciafirande - När det är som mörkast - i Fjällsjö kyrka
13 december kl 18.00.

Barnens Luciatåg och kyrkokören!

Arr: Fjällsjö Framtid och Fjällsjö Församling

Peter Wilhelmsson
kantor

Sälja på Backe Julmarknad?

Vill du vara med och sälja något på Julmarknaden på Stenhammaren?

Det finns ett begränsat antal marknadsbord att hyra, och även platser under tak på dansbanan!

100kr/bord. Ring 0624-10169 eller 0624-10543 för att boka din plats!

Att tänka på när vintern är här!

Idag väntas det första rejäla snöfallet så nu vill passa på att informera om vår snöröjning och halkbekämpning samt vilket ansvar du har som fastighetsinnehavare. Målet är att vi ska ha en trygg och säker trafikmiljö.
Här redovisas kommunens, fastighetsägarens ansvar, om sandning och skador. Läs mer här: Strömsunds kommun

Vi behöver fler gode män!

Kan du tänka dig att hjälpa en medmänniska som inte själv kan tillvarata sina intressen? Vill du bli god man – gör en intresseanmälan på webben eller kontakta oss!

En del personer har svårt att själva bevaka sina rättigheter, sköta sin ekonomi och ta hand om sina personliga angelägenheter. Om hjälpbehovet inte går att lösa på ett enklare sätt kan en god man se till att vardagen fungerar.

Vi behöver fler gode män i hela kommunen, men speciellt i samhällen utanför Strömsund. Kan du tänka dig att ställa upp för en medmänniska?
Läs mer och gör en intresseanmälan här: Strömsunds kommun

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.