maj 2022

Grattis igen till Backe Hälsocentral!

Backe hälsocentral toppar fortfarande – näst bäst i Sverige

Hälsocentralen i Backe klassas som en av dem bästa hälsocentralerna i Sverige, enligt SKR:s nationella enkät.

Källa: ÖPs artikel

Kakfrossa i Jansjö på nationaldagen

På måndag 6 juni mellan kl.12-15

är det kakfrossa i Jansjö bystuga.

Välkomna!

Dansshow i Backe

Tisdag 31 maj, är det dansshow i Fjällsjöhallen.

Elever från förskoleklass till åk 4 visar upp danser.

Välkomna kl. 17:00

Gunnar Bergström och Sven-Eric Forssen prisade

Gunnar Bergström tilldelades utmärkelsen Årets Fjällsjöbo 2021

En bild säger mer än 1000 ord. Med sin otroliga entusiasm för fotografering har han under det senaste decenniet dokumenterat Backes nutida historia. I med och motgångar, på möten, marknader och jubileum har han varit där och fotat. 10 000 tals bilder och 1000 tals timmars redigering har resulterat i bilder att fylla backe.nu, Fjällsjöblad och Fjällsjökrönikor med genom åren. Han har även fotograferat traktens konfirmander och deltagare på RSMHs Må-Bra veckor samt tagit bilder till körkortsfotografering. Backes egen byfotograf har sett till att historiens vingslag fått ett ansikte.

Sven-Eric Forssen tilldelades utmärkelsen Guldhjärtat

FIBERINFORMATIONSMÖTEN

Inbokade möten för fastighetsägare i respektive byar:

Silsjönäs, Noret, Fjällsjösil, Valåbränna, Norredsta, Söredsta den 23/5, kl 19.00 Bygdegården, Silsjönäs

Jansjö, Litjärnsberget den 28/5, kl 13,00

Vängel, Tjärnnäset och Bofors den 5/6 kl. 14.00

Kallelser till mötena även på SMS från Open Infra

Fjällsjöbladet, majnumret

Nu kan ni läsa senaste Fjällsjöbladet, står bladn annat om

Unga TV kändisar från Backe och Rossön

 I Idrottens Himmel & Helvete på SVT1 kan man se Lisa och Edvin från Rossön, Hugo , Molly, Willam, Dali och Torsten från Backe medverka! Det handlar om ungdomsidrott.

Det går även att se när man vill på urplay.se säsong 4, avsnitt 6
Kungligt stipendie till Pierre och mycket, mycket mer

 

Kommunen söker fler gode män

Vi söker fler gode män – vill du hjälpa till?

Vi behöver fler som kan ställa upp för en medmänniska som behöver lite extra hjälp i vardagen.

En del personer har svårt att själva bevaka sina rättigheter och sköta sin ekonomi. Om hjälpbehovet inte går att lösa på ett enklare sätt kan en god man se till att vardagen fungerar.

Tycker du att det låter intressant – gör en digital intresseanmälan eller kontakta oss! Läs mer på webben

Unga TV kändisar från Backe och Rossön

I Idrottens Himmel & Helvete som sänds onsdag 11/5, kl 22.30 på SVT1 kan man se Lisa och Edvin från Rossön , Hugo och Torsten från Backe medverka ! Det handlar om ungdomsidrott. Det går även att se när man vill på urplay.se (säsong 4, avsnitt 6)

Digitala kommunala tjänster

Meddelande från Strömsunds kommun angående fiberuppkoppling:

Ta chansen och anslut din fastighet till fibernätet! Vårt mål är att alla som bor och arbetar i kommunen ska kunna ta del av det digitala samhället. Vår vardag blir alltmer digital. Till exempel bokar vi läkarbesök digitalt, handlar via nätet och arbetar hemifrån. Flera av kommunens tjänster inom vård, skola och omsorg blir också allt mer digitala. En bra fiberanslutning skapar en trygghet för att kunna nyttja alla digitala tjänster. Det pågår ett teknikskifte i de fasta och mobila näten. Kopparnäten avvecklas nu successivt när telefoni och bredband via telefonledningen fasas ut och ersätts med modernare lösningar via mobilnätet, radioteknik eller fiber. Inom fem år kommer mobilnätets 2G och 3G att vara helt avvecklat. Se över ditt behov och ta ställning

Äntligen erbjudande om fiber till Backe

Backe är bland dom sista tätorterna i Sverige att bli erbjuden fiber, men nu äntligen är det vår tur! Många är säkert misstänksamma och tänker kanske att Servanet lovade förut men att det aldrig blev något, men denna gång är det annorlunda. Bidraget finns redan på kontot hos Open Infra och detta företag har stor erfarenhet och gräver över hela Sverige och även utomlands, de har dessutom egna grävmaskiner och behöver inte betala några mellanhänder så de kan hålla priserna nere. 

Post och telestyrelsen (PTS) har beviljat Open Infra bredbandsstöd för att gräva för fiber i Backes utbyar/landsbygd. Bidraget på 8 601 168 kr är redan utbetalt till Open Infra och nu behöver vi skriva upp oss så många vi kan så att vi når målet om en anslutningsgrad på ca 40%. Minst 129 fastigheter i utbyarna måste anmäla sig för att de ska börja bygga i vårt område. Om nog många anmäler sig till fiber i utbyarna kommer Open Infra även att dra fiber till tätorten, dvs de centrala delarna av Backe! (klicka på titeln för att läsa mer)

Årsmöte Fjällsjö Framtid

Årsmöte Fjällsjö Framtid
Onsdag 25 maj kl. 18,00
Strandrestaurangen

Årsmötesförhandlingar
Årets Fjällsjöbo och guldhjärtan delas ut
Årets nyfödda välkomnas

Vi bjuder på fika!
Välkomna

En Norrländsk Glitterhelg gick av stapeln

Emilia Nilsson från Silsjönäs skriver så här om helgen:

Tänk hur en idé för nån månad sen har nu blivit verklighet! En tjejresa fylld med återhämtning, god mat, träning och vänner för livet! Som ni ser så blev de långt över förväntan! Stort TACK till tjejerna som hängde med oss och gjorde helgen oförglömlig! Vi är så tacksamma

Ett grymt team minst sagt har jag fått äran att arbeta sida vid sida med - @jennysfreed & @ellenwaldton! Två POWER-brudar. Vår Glitter-bebis har nu fötts och vi säger: På återseende på fler kommande Norrländska Glitterhelger!

Stort TACK till våra sponsorer som gav extra guldkant på helgen: @nocco @barebells @xlash @idawargbeauty @indybeautysweden @solsken.se @eplaros @smilingconcept @nathalies_ekologiska @dependcosmetic @icaniwill @ritualscosmetics

Emilia Nilssons Instagram

Emilias Jakt på Smaker

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.