april 2022

Björnen har vaknat

Björn har skådats vid Sunnansjögårdens fotogömslen!

Det är fortfarande mörkt på natten men det blir ljusare för varje dag som går nu!

"I Maj, när ljuset återvänder och björnen vaknat ur sin vinterdvala, öppnar vi våra fotogömslen för besökare. Och i slutet av juli när myrarna fylls av skogens guld, hjortronen, stänger vi för säsongen".

För mer info om bokning av björnskådning klicka här
Björnen på bilden fotades igår! Foto: Sunnansjögården photohides.se

Insamlingens sista dag 29 april

Fredag 29 april är sista dag för insamlingen till Ukraina

Sista dag 29 April! Detta är sista veckan för insamling av förnödenheter!! Se förslag på lista nedan! Insamlingen pågår under april månad, varor lämnas in på Fjällsjö Framtid.

Våra vänner ska åter igen åka iväg med förnödenheter till Ukrainas befolkning. Alla bidrag är välkomna! Man kan köpa saker från listan nere på sidan eller vill man hellre skänka en slant kan man swisha eller göra båda delarna. Pengarna kommer att gå oavkortat till att köpa in mer förnödenheter till folket i Ukraina. Swish 123 231 67 43 Skriv Ukraina i meddelandet eller använd QR-koden nedan.

INSAMLINGSLISTA TILL UKRANIA

Förslag på varor som behövs. Köp billigt och flera, i stället för en dyr. Tänk på att det ska vara tåliga förpackningar, med bra hållbarhet.

Valborgsmässofirande x 3

Valborgsmässoafton kl 18.00. Vi firar att vintern rasat ut i Bystugan med mys vid elden och gofika i stugvärmen. Något extra kul för barnen är under planering. Smällare undanbedes pga. rädda djur. Jansjö Byförening

NU är det dags för majbrasa här i Silsjönäs, nu är ju alla restriktioner borta så nu. Serverar vi kaffe med dopp, saft o korv med bröd, alla intäkter ska gå till Bygdegården. Vi tänder brasan kl. 19.00. Välkommen att mingla lite och fika MEN håll avstånd. Silsjönäs Bygdegårds Förening

Valborgsmässoafton tänder Loppisbröderna brasan 20.00vid Backsjöns strand!
Mellan 19.00 - 21.00 är det servering på Stenhammarn! Ni kan även där besöka Backe IF:s Loppis!Välkommen! Backe IF/Loppisbröderna

Påskens poolpary på Landsomberget

Vilken superhärlig säsongsavslutning det blev! Uppskattat poolparty och massor av underbara åkare. Tusen tack för denna säsong, nu tar vi sommarlov och hoppas att det blir en säsong 2023 oxå!  Ta hand om varandra och ha en härlig sommar!!! /Landsombergets Lift AB och Fjällsjö alpina klubb

Bilder: Gunnar Bergström

Fler bilder och videos kan ni se på Landsombergets instagram och facebook

Säsongsavslutning på Landsomberget

Säsongsavslutning på Landsomberget på Långfredag!!

Äggjakt i Backen! Påskharen har gömt tre stycken ägg någonstans..

Poolparty 12-15. Backen öppen 10-15.00.

Varm Välkomna!!

Samrådsmöte i Backe om kommunens nya översiktsplan!

Strömsunds kommun

Den 12 april klockan 18.30 till 20.30 på Strandrestaurangen i Backe bjuder vi in till samråd där du har möjlighet att tycka till om förslaget på ny översiktsplan. Översiktsplanen visar vår plan för hur bebyggelse och mark- och vattenanvändning ska utvecklas på lång sikt. Under mötet presenterar vi förslagets innebörd och konsekvenser. Du har möjlighet att lämna synpunkter på förslaget under mötet, eller senast den 31 maj till miljö- och byggavdelningen.
Läs mer och länk till kartor finns på Strömsunds kommuns hemsida

Insamling till Ukraina i samarbete med Fjällsjö Framtid

Våra vänner ska åter igen åka iväg med förnödenheter till Ukrainas befolkning. Alla bidrag är välkomna! Man kan köpa saker från listan nere på sidan eller vill man hellre skänka en slant kan man swisha eller göra båda delarna. Pengarna kommer att gå oavkortat till att köpa in mer förnödenheter till folket i Ukraina. Swish 123 231 67 43 Skriv Ukraina i meddelandet eller använd QR-koden nedan.

INSAMLINGSLISTA TILL UKRANIA

Förslag på varor som behövs. Köp billigt och flera, i stället för en dyr. Tänk på att det ska vara tåliga förpackningar och bra hållbarhet.

Tre dagar kvar på slalomsäsongen!

INFORMATION FRÅN LANDSOMBERGET:

Hello Alpinalovers!! Liften är nu lagad och går som hejsan...eller ja lagomt fort iallafall... Nu är vi inne på slutspurten på denna härliga säsong och öppettiderna för denna vecka är:

Torsdagkväll: STÄNGT
Lördag och Söndag: 10.00-15.00

Långfredag: Säsongsavslutning! Mer info kommer!

Nästa fredag, alltså låååångfredagen har vi säsongsavslutning och då tänkte vi hitta på nått skojsigt!!! Vi har en liten eller ganska stor idé, men har ni nått förslag på nått kan ni väl kommentera så kanske vi kan fixa nått mer! Annars se kommande annons på våra sociala medier för detta!

Men vi ses ju i helgen iallafall!! Eller hur?!

#LandsombergetsSkidanläggning
#Landsomberget
#fjällsjöalpinaklubb
#helafamiljensslalombacke

Varmt välkomna

Källa: Landsombergets facebooksida

Landsomberget avstyckas

Äntligen kan vi avslöja stora nyheten om Landsomberget.

Idag skriver vi nämligen avtal med Strömsunds kommun om att de köper toppen av Landsomberget och flyttar det till strömsund, så deras backe blir lite längre. Med detta avtal så har vi nu råd att köpa belysning till halva backen och andra nedfarten. Snacka om win-win! Ha en härlig fredag för det tänker vi ha!

//Landsombergets Skidanläggning

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.