januari 2022

Pandemin med covid-19 går in i en ny fas

Information från Folkhälsomyndigheten:

Den 9 februari 2022 tas de flesta åtgärderna mot covid-19 bort, och pandemin har gått in i en ny fas i Sverige. Den viktigaste rekommendationen framöver är att alla som är 12 år och äldre vaccinerar sig mot covid-19. Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk. Vuxna som inte är vaccinerade bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.

Hjälpa till eller stänga ner?

Fjällsjö Alppina klubb vädjar efter mer ideell hjälp i slalombacken om det ska bli någon säsong i år:

"Vi är verkligen i ett desperat behov efter hjälp för att kunna hålla Landsomberget öppet.

Vi är alldeles för få som ställer upp ideellt för att slalombacken ska kunna överleva. Eller är det så att Landsombergets tid är över för gott? Kanske vi ska stänga ner efter liften efter 33år? Vi i styrelsen fixar snart inte detta längre! Vi måste bli fler! Kanske några nya pigga idérika personer vill ta över eller hoppa in i styrelsen och börja om på nytt? Nya idéer, event, tävlingar you name it! Vi är öppen för allt om vi blir fler!!! Det skulle kunna vara så bra! Landsomberget är fantastiskt!!

Men Nu på söndag till exempel fattas det två personer för att kunna hålla öppet. Nästa helg fattas det folk! Och nästa och nästa och nästa och resten av säsongen!

Finns det någon som kan hjälpa till så vi slipper stänga på söndag? Skicka ett DM på Landsombergets facebooksida om ni vill hjälpa till och låta Landsomberget överleva ett tag till!"

#Landsomberget

#fjällsjöalpinaklubb

#desperat #landsombergetsöverlevnad

Landsombergets öppettider

Skidbacken har öppet på ordinarie dagar, om inte annat meddelas på deras facebooksida Landsomberget. Öppet Tisdag- och Torsdagkvällar 18.00-20.30, lördag och söndag 10.00-15.00.
Pausa har serveringen denna säsong.

Se Landsombergets facebooksida

Vi har nu beslutat att stänga Landsomberget resten av denna vecka pga dels vädret, detta tog hårt på slalombacken men vi stänger oxå för att det är sån stor smittspridning av covid-19 i strömsund kommun och då är det dumt att samla en massa folk från olika ställen. Vi hoppas att det kommer mer snö så vi får till backen tills nästa vecka!

Håll avstånd, tvätta händerna och var rädda om varandra så ses vi snart igen!!

#Landsomberget #fjällsjöalpinaklubb

Har ni tagit tredje dosen?

Ny rekommendation: Fem månader mellan dos 2 och påfyllnadsdosen.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu att alla som är över 18 år kan få påfyllnadsdosen av vaccin mot covid-19 fem månader efter dos 2. Det är en månads kortare tidsintervall än i den tidigare rekommendationen för dig som är 18–64 år. För dig som är 65 år eller äldre är rekommendationen sedan tidigare att det ska gå fem månader mellan doserna. Syftet med det kortare tidsintervallet är att fler ska kunna vaccineras tidigare.

MER INFORMATION:
Läs mer om vaccination mot covid-19 och hur du gör för att vaccinera dig i Jämtland Härjedalen

Kvällsåkning i Landsomberget

Kvällsåkingen öppnar i Landsomberget!

Öppet Tisdag- och Torsdagkvällar 18.00-20.30

Varmt välkomna!! /Landsomberget

Se facebook och Instagram för senaste nytt!

Bordtennis och cirkelträningen pausade tillsvidare

Backe IF har beslutat att skjuta upp återstarten av bordtennisträningen på grund av den ökade spridningen av covid-19. Meddelande om när vi startar upp träningen igen kommer senare. Bordtennis sektion

Med anledning av det rådande smittläget så har vi valt att pausa cirkelträningen ett tag. Vi återkommer när det lugnat ner sig. Ps. När vi startar igen kommer vi att både byta dag och tid, till onsdagar Kl 18:45

Håll i. Håll ut!

//Amanda och Viktoria

Pausa expanderar

Pausa kommer även att ha servering på Landsomberget denna skidsäsong.

Så här skriver de sjäva på sin Instagramsida: "Hallå där gott folk! Nu är det så att vi har haft full rulle med planering och nyheter för att ta Pausa till nästa nivå och har därför varit såå tysta att vi till och med hade glömt att berätta om vår nya kärleksaffär. Det är nämligen så att Pausa har fått äran att ta över serveringen på landsomberget som har invigning Torsdag 6/1 10-15. Vi kommer att ha öppet när backen har öppet och tackar @landsomberget för förtroendet. Allt gott, Pausa Crew"

Landsomberget är öppet

För information om öppettider m.m. se Landsombergets facebook och Instagram för senaste nytt! (Klicka på titeln för att läsa hela artikeln om bl.a. restriktioner)

Ändring av sophämtningsturer

Backe Tömning torsdag 6/1 2022 flyttas till onsdag 5/1 2022.
Läs mer Strömsunds kommun

Nya besöksregler på särskilda boenden, Strömsunds kommun informerar

Viktig information • Publicerat: kl. 08.59.15, 3 januari 2022 | Corona

Nya besöksregler på särskilt boende

Smittspridningen i samhället är hög. Därför behöver du som ska besöka någon som bor i särskilt boende återigen boka ditt besök senast två dagar i förväg. Detta för att skydda personer i riskgrupper. Reglerna gäller tills vidare.

Vi vill påminna om att att det finns sätt att förmedla kärlek och omtanke på utan att träffas fysiskt. På alla boenden finns surfplattor som möjliggör videosamtal, de boende får hjälp av personalen vid behov. Det finns också besöksplatser utomhus.
Läs mer Strömsunds kommun

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.