november 2021

Tomtesmyg på fredag

På fredag kväll den 3/12 så smyger Tomten runt knuten din. Önskan om att han ska visa sig för barnen så slå/sms:a en pling. Tomten vilar rösten till jul så barnen får en vinkning och lämnar en fin känsla att snart är det faktiskt jul. 070-358 13 18

Hohoho

Helgens julmarknad

Det blev en efterlängtad och välbesökt julmarknad i Backe i lördags! Snöflingorna som signade ner, doften av öppen eld och glögg bidrog till julstämningen och det blev lagom kallt trots allt. Det bjöds på glögg och pepparkakor och såldes bl.a. rökt älghjärta, hemlagade kolor, tunnbröd, knäck, pepparkakor, julbockar, termosflaskor, julkort, julpynt, stickat, hantverk och lotter! Skoterklubben sålde grillade hamburgare och eldkorgarna värmde besökarna. Pausa höll öppet med godsaker och hade fyllt på med julförsäljare i lokalen. Fjällsjö Framtid bjöd på popcorn till alla barn och tomten kom och bjöd barnen på godispåsar som loppisbörderna sponsrat. En tipsslinga gick genom byn och till de andra som hade öppet under dagen; Ainas kläder, ICA Nära, Loppisbröderna, Ronjas hårdesign och Fjällsjögården. Vinnarna från tipsslingan presenteras inom kort! Stort tack till alla som på olika sätt bidragit och hjälpt till både före och efter marknaden!

Foto: Gunnar Bergström. Fler bilder finns att se på Fjällsjö Framtids facebooksida

Biblioteket i Backe öppnar den 10 december

Biblioteksfilialen i Backe återinvigs den 10 december!
Kl. 11.45 klipper Lena Johansson bandet och kl. 12.00 är du välkommen på lunchkonsert med John Edwin. Väl mött!

FjällsjöFramtid hjälper er att söka Covid pass

Från 1 december gäller nya regler:
Vi på Fjällsjö Framtid kan hjälpa er att söka Covidpass, har ni ett bank-ID med er skickas det in direkt via internet eller så finns blanketten: Beställning av vaccinationsbevis att hämta på kontoret.

Citat Folkhälsomyndigheten: Folkhälsomyndigheten har nu fattat beslut om de nya föreskrifter och allmänna råd som tidigare skickats på remiss. De träder i kraft den 1 december.

De innebär bland annat att: Alla arrangörer av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus måste vidta vissa grundläggande smittskyddsåtgärder. Det rör bland annat information om hur smittspridning kan undvikas och möjligheter för deltagare att tvätta händerna eller använda handsprit.

Om vaccinationsbevis används vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med fler än 100 deltagare inomhus ska arrangören ha en skriftlig rutin för hur bevisen kontrolleras. Personer under 18 år behöver inte visa upp vaccinationsbevis.

Julgranen har satts upp på torget.

Ett stort Tack till Loppisbröderna och Micke från Fjällsjö Bioenergi för att ni åter igen ordnat med en fin gran på torget! Klicka på bilden för fler bilder

Höjd medlemsavgift från 2022

Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid beslutade vid årsmötet att höja priset till 100 kr från år 2022 på medlemsskapet till 100 kr per person.

Fjällsjöbladet

Nu finns senaste Fjällsjöbladet ute.

Moderatern har möte ikväll 15/11

Vad tycker du?
Vi från Moderaterna i Strömsunds kommun vill veta hur du vill att vi utvecklar vårt samhälle och därför bjuder vi in till en kväll för diskussioner om framtidsutveckling.
Datum: 15 november 2021
Plats: matsalen på skolan
Tid 18.30
Endast symtomfria får närvara!
För frågor: 073 844 98 32 (Simon Högberg)

Vildmarksinfluencern Anna

Citat Länstidningen:
Unga entreprenörer

Vildmarksinfluencern Anna, 23, skapar minnen genom kameran: ”Vill fånga ögonblicken”

14 november 2021 06:00

Jakt, vildmark och fotografering har länge varit tre av Anna Johanssons största intressen. Intressen som nu blivit en del i hennes arbete som digital kreatör, influenser och fotograf.//
Anna bor i Sunnansjö, Backe
Läs mer här Länstidningen

Ca 8,6 miljoner beviljas i bredbandsstöd till Backe

Citat LT:

Enligt den lista LT tagit del av kommer områdena kring bland annat Krokträsk, Lövberga, Backe, Gubbhögen och Hoting få ta del de beviljade fibermiljonerna.

I Backe har man beviljats cirka 8,6 miljoner kronor i bredbrandstöd. En av de personer som kämpat med fiberfrågan under längre i tid i byn är Svante Westin.

Han är positiv till fibermiljonerna.

– Det är välkommet och det betyder jättemycket. Det betyder att vi äntligen får samma möjligheter som alla andra att utvecklas när det gäller företagande, säger Svante Westin.

 

Läs mer i LT

 

Pepparkakshustävling

Bygg Backes finaste pepparkakshus!

Vinnaren kommer att koras på Julmarknaden i Backe den 27 november genom omröstning och resultatet kommer att presenteras här på backe.nu, facebook och i FjällsjöBladet.

Tävlingsbidragen ska vara inlämnade till Fjällsjö Framtid senast den 26 november.

Vuxna tävlar om att vinna ett fint fondueset! Alla barn som deltar i tävlingen vinner ett pris!

Stort Lycka till och ha så kul!

Beslut om försäljning av fastigheter framskjutet

Ärendet om en evenetuell försäljning av SHBs hyresfastigheter i Backe återremitterades till nästa möte den 8 december. Se ett inslag från SVT här: link

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.