augusti 2021

Helgens watercrosstävlingar

Stort tack till Backe Event som arrangerade en efterlängtad folkfest i Backe i helgen! Vädret visade sig från sin bästa sida och besökarna satt utspridda i slänten vid älven och följde tävlingarna med spänning. För att se klipp från dagen se Backe events Facebooksida: http://backe.nu/sv/article/fjallsjo-framtids-arsmote-4. Foto Gunnar Bergström

Guldhjärta till Loppisbröderna

Tore Hansson fick repressentera Loppisbröderna och fick därmed ta emot två priser! "Ett guldhjärta tilldelas den utbrytargrupp som bildade en egen lokal verksamhet för att kunna jobba så lokalt det bara går. Dessa ideella krafter lever och lär Cirkulär Ekonomi. Det doneras möbler och husgeråd från lokalbefolkningen, saker som tas om hand och säljs med förtjänst till lokalbefolkningen, för att sedan återgå till bygden i form av bidrag där det behövs, t.ex. till den årliga julmarknaden, underhållning för de äldre på Älvgården, aktiviteter för barn och ungdomar. De ser även till att Backeborna har julgran som lyser på torget varje jul och en majbrasa att samlas vid på vårkanten. Tack för allt som ni gör och allt ni ger tillbaka!"

Guldhjärta till Älvgårdens personal

"Ett guldhjärta tilldelas er för det fantastiska arbete som ni utför varje dag. Ett arbete som under pandemin har inneburit en stor extra belastning i vardagen då ni har vidtagit de skyddsåtgärder som krävdes för att hålla smittan borta från de mest sårbara. När arbeta hemifrån inte var ett alternativ för er yrkeskår gick ni ändå till jobbet med de hälsorisker som det innebar. Tack för er fantastiska omvårdnad av våra äldre, mammor och pappor, mor- och farföräldrar! Ni är guld värda!"

Guldhjärta till Hemtjänsten

"Ett guldhjärta tilldelas er för det fantastiska arbete som ni utför varje dag. Ett arbete som under pandemin har inneburit en stor extra belastning i vardagen då ni har vidtagit de skyddsåtgärder som krävdes för att hålla smittan borta från de mest sårbara. När arbeta hemifrån inte var ett alternativ för er yrkeskår gick ni ändå till jobbet med de hälsorisker som det innebar. Tack för er fantastiska omvårdnad av våra äldre, mammor och pappor, mor- och farföräldrar! Ni är guld värda!"

Årets Fjällsjöbo: Svante Westin

Årets Fjällsjöbo är Svante Westin Motiveringen lyder: "Årets Fjällsjöbo har under åren visat stort engagemang för Backe med omnejd. Han har visioner för att få orten att utvecklas och tar initiativ för att främja utvecklingen, han utmanar och gör verkstad av sina tankar och idéer. Han är inte rädd för att stå på sig för att försvara bygdens intressen! Han har bl.a. förbarmat sig över fallfärdiga fastigheter för att förbättra samhällsbilden för Backe. Han har även bidragit med en stor del av arbetskraften till bygget av Backe Bike Park, en spontanidrottsplats för Backes barn och ungdomar."

Årets Fjällsjöbo: Tore Hansson

Årets Fjällsjöbo är Tore Hansson! Motiveringen lyder: "Årets Fjällsjöbo har ett långvarigt engagemang för bygden och har bidragit till att göra Backe vida känt med besökare från när och fjärran. Han har marknadsfört Backe som en plats att må bra på och det kan vi bybor också instämma i! Han ser social gemenskap som medicin. Som föreningsordförande har han många ben att stå på, och vi kan bl.a. tacka honom för den satsning som resulterade i att våra barn och äldre även fortsättningsvis kan få lokalt lagad mat på tallriken! En man som vill det bästa för Backe, både i sitt arbete och på sin fritid, genom sitt engagemang i Loppisbröderna."

Fjällsjö Framtids årsmöte

Igår söndag 29 augusti hade Fjällsjö Framtids årsmöte på Stenhammarens dansbana. Det blev ett dubbelt årsmöte för 2019 och 2020, då föreningen sköt på fjolårets årsmöte p.g.a. känd anledning. Det var dubbelt upp även med prisutdelningar och två personer fick pris som Årets Fjällsjöbor och tre Guldhjärtan delades ut! Vi välkomnade även nyfödda som fötts under 2021, varav en familj var på plats för att ta emot en ekologisk t-shirt med Backetryck. Barnen som föddes tidigare har alla fått julklappar ifjol istället för att de inte skulle hinna växa ur kläderna! Verksamhetsberättelser finns att läsa digitalt här på hemsidan. Förslag om att ordna knytkalas för att mötas och diskutera frågor som rör Backe, det finns även en förhoppning om att ordna företagsfrukostar när smittrisken har minskat. Tack till alla våra medlemmar som stöttar verksamheten! Tack till alla som på olika sätt hjälpt till under året! Tack till mötesordförande Nils-Bengt Nilsson! Tack till Backe IF för utlån av lokal!

Nu är Skills Arena på plats i Backe Bike Park!

Nu är Skills Arena med balanshinder på plats i Backe Bike Park! Här tränar man balansen över stock, sten och broar. Hjälm på och ha så kul!

Watercrosstävlingar i helgen!

Radiointervju med Backe Events ordförande Micke Johansson inför helgens tävlingar:
https://sverigesradio.se/artikel/forberett-for-att-radda-sjunkande-snosk...

Foto:Gunnar Bergström

Skotertävling på Fjällsjöälven

Lördag den 28 Augusti, första start kl 11.00 Plats: på Fjällsjöälven vid sporthallen. Inträde: 100kr från 13 år och uppåt. Barn under 13 år gratis.

Årsmöte Fjällsjö Framtid

Söndagen den 29 augusti, kl 15,00. Dansbanan, BIF Stenhammaren.
Sedvanliga årsmötesförhandlingar.
Vi håller avstånd!
Välkommen!

Stenhammarsdagen söndag 8 aug

Nu på söndag arrangerar Backe IF Stenhammarsdagen i samarbete med Strömsunds kommun

Gratis sommarlovsaktivitet för pojkar och flickor 6-15 år!
Söndag 8 augusti kl 13.00 - 15.00.
GRATIS tävlingar och hamburgare! Utlottningspriser!

Välkomna! /Backe IF

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.