juni 2021

Missfärgat vatten i Backe på grund av brand

Det brinner i en fastighet i Backe och räddningstjänsten tar vatten ur brandposterna. Efter släckningsarbetet är det stor risk för missfärgningar i vattnet och ledningarna i hela Backe. Då är det bara att vänta och spola ur kranen tills vattnet blir rent.

Loppisbröderna öppnar

Loppisbröderna öppnar sitt Loppis den 2 juli. Öppettider Fredag 13.00-15.30 och lördag 10.00-13.00. Covidanpassat. Välkomna

Backe kan få tillbaka nedlagd biblioteksfilial

Strömsunds kommun undersöker möjligheterna om att biblioteket kan öppnas igen i Backe. Lena Johansson, BKU har än inte kontaktat rektor Susanne Sjödin för att se vilka möjligheter som finns i Backe. Lokalen förvandlades för 2 år sen från Folkbilbliotek till ett skolbibliotek. Se fullständig artikel i Jämtlands tidning.

Kom i håg att läsa av din vattenmätare

Skicka sedan in uppgifterna senast 31 juli 2021. Detta för att vår preliminära debitering av din förbrukning ska bli så rätt som möjligt.
 

Ingen soptömning på midsommarafton

På midsommarafton, fredag 25 juni, sker ingen soptömning för dig med tömning ojämn vecka. Ändringen gäller dig med tömning fredagar ojämn vecka i följande områden: Nagasjön, Rossön, Volmvattnet, Grundsjö, Jansjö, Sunnansjö, Rudsjö, Österåsen, Trångåsen, Långåsen, Lia, Sil och Sör-Edsta. Tömningen sker istället måndag 28 juni. Låt tunnan stå framme tills den är tömd.  /AVA-enheten

Loppisbrödernas loppis öppnar!

Loppisbröderna kommer öppna Loppis Fredag 2 Juli kl 13.00
I övrigt gäller samma öppettider som förut!
Fredagar 13.00-15.30
Lördagar 10.00-13.00
Håll avstånd fortfarande!!!
Välkommen

Inställd fotbollsträning 23/6

OBS! FOTBOLLSTRÄNINGEN INSTÄLLD IDAG ONSDAG 23/6!
Pga sjukdom ställer vi in morgondagens träning för barn födda -13 och yngre.
Vi ses nästa onsdag!
 

Avstängt vatten i delar av Backe 23 juni

På grund av arbete på ledningsnätet kommer vattnet att vara avstängt för en del kunder i Backe från och med onsdag 23 juni klockan 8.00 till klockan 18.00. De kunder som berörs är boende efter Kyrkvägen, Mariebergsvägen och Jansjönoret. Dessa kunder har även meddelats via sms.Innan vattnet stängs av kan du tappa upp vatten för ditt behov under dagen. När vattnet släpps på igen kan missfärgat vatten och luftstötar förekomma, så var försiktig med tvätt av kläder. Dessa störningar kan även drabba övriga kunder i Backe.
Teknik- och serviceförvaltningen AVA-enheten

Intresseanmälan för utbyar!

Det har blivit ändrade planer i fiberutbyggnaden
Det är tänkt att söka bidrag för att bygga ut fibern, men för att vi ska vara berättigade att söka bidrag så måste vi bygga till byarna runt Backe samtidigt som vi bygger Backe. Post och telestyrelsen har ett stoppdatum som är 9 Augusti för att söka bidrag 2021, vi behöver därför få in intresse från ALLA byar runt Backe, från Jansjö till Söredsta, från Backe till Rudsjö, från Backe till Vängel och Silsjönäs. Har folk listor på intresse i byarna så tar vi gärna del av dom, ni kan även lämna intresse via länken till formuläret här under. Hjälp oss göra verklighet av fiberutbyggnaden i Backe med omnejd!
Länk till intresseanmälan:

Fjällsjöbladets sommarnummer

Vi vill önska Er en Trevlig sommar!!!

Nu har barnen sommarlov och alla ser fram emot ljusare, varmare dagar! En mycket efterlängtad sommar efter en lång och på många sett annorlund vinter. Vaccineringen går framåt och under sommaren är det så mycket enklare att umgås utomhus! Vi bor så vackert här och har många uteaktiviteter att välja på. I sommar blir det t.ex. simskola och cirkusskola i Rossön och under juli ska trampbilsbanan kli klar på hockeyplanen. Backe erbjuder kul på hjul för alla åldrar i Backe Bike Park med en nyasfalterad pumptrack. Här finns även vandringsleder och badplatser att njuta av. Promenadbingo, utomhuskoncerter, sommarcafé, löpartävlingar m.m. Se evenemangskalendern i bladet hela programmet för Fjällsjö/Bodum i sommar!

/Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid

Pausa har öppnat i ny regi

Förväntansfulla kunder köade utanför affären idag inför nyöppningen av Pausa Kiosk och Café

När klockan slog 10 öppnade Lisandra dörren med dottern i famnen. Fjällsjö Framtid var på plats och överlämnade en fjällsjöflagga och lyckönskningar - flertalet blommor innanför dörren vittnade om att fler önskat de nya ägarna välkomna! I mitten av lokalen fanns det cafébord och en stor rustik hylla hade byggts bakom disken där espressomaskinen stod med en rad olika smaksättningar till kaffet. Det finns bl.a. mackor, pastasallad, munkar och glass, i stora lass! Både i kulform och på pinne. Early birds fick provsmaka munkar, Camilo la omsorgsfullt upp en munk av varje sort och bad barnen tipsa honom om vilken smak dom gillade mest, var det kola? Nej, vaniljfyllning! sa den andra. Godissortimentet inspekterades och folk slogs sig ned med en kopp kaffe och en croissant. Det känns så bra att kiosken lever vidare och att vi även nu i fortsättningen har samlingspunkt att hänga på sommaren och svalka vårt glassbegär! Vi önskar ett stort lycka till med verksamheten!  

Pausa öppnar i ny regi i morgon fredag 18/6

Klockan 10.00 är det nyöppning på Pausat! Vi önskar er Lycka till

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
883 72 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.