maj 2021

Sista dagen för intresseanmälan för fiber i Backe!

107 intresseanmälningar nu, idag kan det bli fler uppdateringar, det kanske får några till att bestämma sig för att anmäla sitt intresse för fiber.
Kom ihåg att: Intresseanmälan är ej bindande!
Det är först när vi tagit beslut att bygga och det är dags att skriva avtal med kunder och markägare som du tar beslut om du vill ansluta dig eller inte och detaljer som grävning hela vägen eller inte.
Så det finns inget att förlora på att anmäla sitt intresse!

 

99 fiberanmälningar hittills - sista anmälningsdag 31 maj!

99 intresseanmälningar nu, efter idag är det 3 dagar kvar.
Anmäler man sitt intresse senast 31 Maj så är anslutningsavgiften 14900kr om man gräver till anvisad anslutningspunkt själv, vill man att vi gräver hela vägen så blir priset 16900kr. Om man av någon anledning bara vill dra in fiber och sedan inte vill ha anslutningen aktiv så är det fullt möjligt, det är ovan nämnda priser som gäller för att ansluta sitt hus. Köper man ingen bredbandstjänst så betalar man heller ingen månadsavgift. Planerar du att sälja ditt hus: Dra in fiber för att underlätta försäljning!
Har du en annan operatör: Dra in fiber för att i framtiden ha möjlighet att välja att köpa tjänster via fibernätet! Avstå inte från att dra in fiber för att "trådlöst är framtiden" eller "det är för dyrt", du kommer ångra dig, fiber ÄR det enda framtidssäkra alternativet! Anmäl ditt intresse nu om du inte redan gjort det!

Snart så kan ni cykla!

Obs!!! Tack för att ni håller er tills att banan blir färdigasfalterad!!!

Cyklar man nu så förstör det ytan och blir mer jobb att ställa iordning igen..

Håll ut! Nästa helg ska det vara klart :)

Trail Solution Åre är igång!

I måndags kom Trail Solution Åre teamet som ska jobba med anläggningen av pumptracken i Backe. Under veckan kommer de göra klart själva gruslagret för pumptracken och under nästa vecka kommer den att asfalteras! Så härligt att se att banan börjar ta form och de första kullarna ligger redan på plats.

Följ oss även på instagram! Backebikepark

Foto: Linnea Bergström och Gunnar Bergström

Backe IF:s fotbollsträning för yngre barn

Vi kör igång med fotbollsträning för barn födda -13 och yngre. Fokus är att ha roligt och få upp ögonen för fotboll. Syskon är självklart välkomna att leka på sidan av.
Stora fotbollsplanen vid Stenhammarn. Start Onsdagen 2 juni kl. 18:00. Vi bjuder på festis och kaffe.
Vi vuxna tänker på avståndet.
Välkomna!

Fiber i Backe: Uppdatering 21-05-24

"Vi har 92st intresseanmälningar nu och det är en vecka kvar av tiden för intresseanmälan. Till er som har bindningstid på er nuvarande bredbandsanslutning: Ni kan välja att dra in fiber när vi bygger och sedan ha fiberanslutningen inaktiv utan månadskostnad tills er bindningstid med nuvarande tjänsteleverantör går ut. Anmäl ditt intresse för fiber nu!

RSMH Fjällsjö tar över matproduktionen i Backe

RSMH Fjällsjö tar över matproduktionen i Backe!

Från och med 1 augusti tar föreningen RSMH Fjällsjö över matproduktionen till äldreomsorg, förskola och skola i Backe. Det står klart efter att upphandlingen av matproduktionen nu är färdig. Den 25 februari 2020 tog kommunstyrelsen beslut om att upphandla matproduktionen i Backe. Upphandlingen är nu klar, lägsta anbud vann och uppdraget går till föreningen RSMH Fjällsjö. Tar över 1 augusti. Det innebär att föreningen från och med 1 augusti 2021 tar över all matproduktion till äldreboendet Älvgården, förskola Riddaren och Fjällsjöskolan.

Avtalstiden är på två år med möjlighet till förlängning. Kommunen ser nu över hur detta påverkar verksamheterna ekonomiskt och organisatoriskt. Avtal kan tecknas först efter att 10 dagars överprövningstid har passerat.

Källa: https://www.stromsund.se/

Byggstart Backe BikePark

Bygget av Backe Bike Park är igång! Återigen tack till Allmänna Arvsfonden och Leader3sam som gör detta möjligt!

Nu händer det grejer! Grundlagret för pumptrack ligger nu på plats tack vare Fjällsjö Terminalens personal och Fjällsjö Åkeri. Nu på måndag 24 maj kommer TrailSolution Åre att börja bygget av den asfalterade pumptracken!

Följ gärna backebikepark på instagram för fler bilder och info :)

Foto: Ida Sundin

Kulturskolan

Kulturskolan vill informera om att anmälan till kulturskolan är öppnad inför nästa läsår. Det finns klasser i dans, musikal, sång, instrument och animering i Backe. Undervisningen är kostnadsfri och alla får vara med från grundskolan till gymnasiet! Förskoleklassen kommer att få musiklek på schemat i samarbete med skolan och till detta behöver man inte anmäla! Klicka här för att komma till kurskatalogen och anmälan.

Kulturskolan har gjort coronasäkra evenemang i år och låtit eleverna få spela in videoföreställningar istället, här kan ni se framträdandena på youtube

Hjälp till att skapa kommande utvecklingsstrategi

Leader 3sam - lokalt ledd utveckling i Ragunda & Strömsunds kommuner Kom & var med digitalt & bidra till utvecklingen! Vad är bra och vad kan bli ännu härligare i vårt Leaderområde? Anmäl dig här till inspirerande workshop (via Zoom) där du får chansen att skapa vår kommande utvecklingsstrategi! Terese Bengard, Hela Sverige ska Leva & Marcus Ståhl, Fjällbyrån Klövsjö kommer att leda & inspirera. Välj mellan 19 eller 25 maj!

Information hämtningsturer sopbilen

Från och med 2021 hämtar vi inte längre sopor på röda dagar. Det innebär att det blir viss ändring av hämtningsdagar för sopbilen vecka 19. Läs mer HÄR

Info om vaccinationsbokningar

Information från Region Jämtland Härjedalen:

"Nu öppnar vaccinationsbokningen för dig som är 18–59 år och har en sjukdom eller ett tillstånd som innebär en ökad risk att bli allvarligt sjuk i covid-19.
Se Region Jämtlands hemsida för att se vilka som ingår i riskgrupp! " Länk till Regionens facebooksida

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.