april 2021

Håll Backe rent

Igår 5/5 har Riddarens förskola haft skräpplockardag "håll Sverige rent"

Vi tycker det var så tråkigt att vi hittade så mycket skräp runt våran korta promenad runt skolan och torget. Men se vilka duktiga barn vi har. Vi skickar med en uppmaning att inte skräpa ner!

Text och foto: Anna-Karin Jönsson

Bif:s loppis öppnar 3 maj

Meddelande från BIF: "Vill nu meddela att måndagen den 3/5 öppnar vi Backe IF:s LOPPIS. Vi kommer att ha öppet måndag till fredag 08:30-11:30 nu i början av säsongen. Kommer bland annat att meddela här på fb när öppettiderna ändras. Vi har fått in mycket nya fina grejer och mer kommer det. Det kommer att stå handsprit direkt till höger när du kommer in och tänk på att hålla avstånd. Varmt välkommen" /Backe IF/Märtis

ANMÄL DITT INTRESSE TILL FIBER I BACKE

Den 25 april hade vi ett möte, där vi bestämt pris som vi vill försöka bygga fibernätet för.
Om man gör intresseanmälan senast 31 Maj 2021 så kommer priset vara 14900kr, detta pris är med grävning till tomtgräns, vill man ha hjälp med grävning på sin egen tomt så blir priset för det 2000kr.
Månadskostnaden ska bli max 300kr för minst 100Mbit hastighet,
beroende på hur många kunder vi får så kan månadskostnaden bli lägre.
För att detta ska vara möjligt så behöver vi så många kunder som möjligt, så anmäl ditt intresse nu!
Detta är viktigt för våra barn!
Detta är viktigt för vårt samhälle!
Detta är viktigt för våra företagare och framtida etableringar av företag!
Länk till INTRESSEANMÄLAN
 

Grattis Rossön till fibern!

Sveriges Radio "Över 20 års väntan – nu ska det bli fiber i Rossön" Citat: "Nu har man fått ihop de 126 namnunderskrifter som krävs för att fiberplanerna i Rossön ska kunna bli verklighet! "Det är jättebra för bion", säger Ann-Britt Johnsson som är engagerad i Folkets Hus-föreningen".

LT: "Nu ska Rossöborna äntligen få fiber - tredje gången gillt!" Citat: "Tommy Söderberg vill inte uttala sig om ett exakt datum när Rossöborna ska ha fiber – men berättar att allt kommer att vara klart i år. ... Sista anmälningsdag är 27 april och 30 april ska kommunen få byggbeslut av entreprenören och sedan kommer arbetet att sättas igång så fort som möjligt, säger han."

Intresseanmälan Fiber i Backe

Citat från intresseanmälan:

Nu undersöker vi vilka som är intresserad av fiber här i Backe.
Tanken är att vi ska bygga ut själva under en förening eller ett bolag, det kommer att behövas mycket ideellt engagemang.
Ju fler vi är dessto billigare anslutning.
Ju fler vi är dessto billigare månadsavgift

 Intresseanmälan här: FIBER I BACKE

Vi som ligger bakom dessa planer är:
Svante Westin
Micke Johansson
Christer Johansson
Tony Guldbrandsson

påsksånger från Bodums kyrka

Här kan ni se och lyssna till live-inspelningen från påskkonserten i Bodums kyrka i efterskott

Källa: Svenska Kyrkan Strömsunds pastorat facebooksida

Ännu en misstänkt vattenläcka i Backe

Information från Strömsunds kommun:
Vi har ännu en misstänkt vattenläcka i Backe. Detta kan innebära störningar i form av missfärgat vatten för våra kunder. Vi har personal ute för att läcksöka. Vi skulle vara tacksamma om vi kan få in tips om du ser något som kan vara en vattenläcka. Ring kundtjänst på telefon 0670-164 17.
 

T-banestation Backe Centrum

Vi kan även avslöja att ansökan för en tunnelbanestation i Backe centrum äntligen har beviljats efter åratal av bakgrundsarbete! Detta tack vare ett bidrag från Trafikverkets miljö- och klimatpott för att underlätta för kollektivtrafik på landsbygden. Byggstart 1 juni 2021! Vi väntar dock fortfarande på besked för ytterligare ansökan gällande stationer i bl.a. Jansjö, Silsjönäs och Vängel - håll tummar och tår!

Foto: Göran Antonsen

Miljoninvesteringar i Backe i år!

Känns så kul att Backe får miljonbidrag till Pumptrack (från Leader3sam och Allmänna Arvsfonden), 1,3 miljoner till renovering av Hembygdsföreningens Kägelbana (från Länsstyrelsen) och att Landsomberget får 331 350 kr i bygdemedel till liften! Totalt ca 2,6 miljoner investeras i Backe nu år 2021!

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.