april 2021

Intresseanmälan Fiber i Backe

Citat från intresseanmälan:

Nu undersöker vi vilka som är intresserad av fiber här i Backe.
Tanken är att vi ska bygga ut själva under en förening eller ett bolag, det kommer att behövas mycket ideellt engagemang.
Priset kommer att hamna på 20 000:- per anslutning och kommer behöva betalas in i förskott för att projektet ska vara möjligt.
Skulle utbygganden av själva Backe centralort bli billigare än 20 000:- per anslutning så kommer överskottet från den fasen att användas vid utbyggnad till byarna runt Backe i framtiden. Intresseanmälan här: FIBER I BACKE

Vi som ligger bakom dessa planer är:
Svante Westin
Micke Johansson
Christer Johansson
Tony Guldbrandsson

påsksånger från Bodums kyrka

Här kan ni se och lyssna till live-inspelningen från påskkonserten i Bodums kyrka i efterskott

Källa: Svenska Kyrkan Strömsunds pastorat facebooksida

Ännu en misstänkt vattenläcka i Backe

Information från Strömsunds kommun:
Vi har ännu en misstänkt vattenläcka i Backe. Detta kan innebära störningar i form av missfärgat vatten för våra kunder. Vi har personal ute för att läcksöka. Vi skulle vara tacksamma om vi kan få in tips om du ser något som kan vara en vattenläcka. Ring kundtjänst på telefon 0670-164 17.
 

T-banestation Backe Centrum

Vi kan även avslöja att ansökan för en tunnelbanestation i Backe centrum äntligen har beviljats efter åratal av bakgrundsarbete! Detta tack vare ett bidrag från Trafikverkets miljö- och klimatpott för att underlätta för kollektivtrafik på landsbygden. Byggstart 1 juni 2021! Vi väntar dock fortfarande på besked för ytterligare ansökan gällande stationer i bl.a. Jansjö, Silsjönäs och Vängel - håll tummar och tår!

Foto: Göran Antonsen

Miljoninvesteringar i Backe i år!

Känns så kul att Backe får miljonbidrag till Pumptrack (från Leader3sam och Allmänna Arvsfonden), 1,3 miljoner till renovering av Hembygdsföreningens Kägelbana (från Länsstyrelsen) och att Landsomberget får 331 350 kr i bygdemedel till liften! Totalt ca 2,6 miljoner investeras i Backe nu år 2021!

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.