januari 2021

Skidspår, pulkabacke och hockeyplan

Trevlig helg! Skidspår, hockeyplan och pulkabacke med nya låne-snowracers väntar på er!

"Rivet, sladdat, trampat och spårat. Skarpt nästan hela vägen, dock ”fnasigt” i en kurva (ej i utförsbacke) på grund av missbedömning av avstånd till kanten. Skidspåret fryser förhoppningsvis på under natten så att de blir hårdare. Kallare gradtal väntas men med lite tur jan det bli överraskande milt som igår.
Pulkabacken breddad och skidlekplatsen fixad - det kommer mera!"
God tur önskar Ida, vaktmästare Strömsunds Kommun Kultur- och Fritidsavdelningen

Foto: Ida Sundin

 

Förlängda distansstudier för åk 7–9 på Fjällsjöskolan

Förlängda distansstudier för åk 7–9 på Fjällsjöskolan

Distansstudierna för högstadieeleverna på Fjällsjöskolan i Backe förlängs till och med 29 januari. Övriga grundskolor som haft distansundervisning återgår till undervisning på plats från och med måndag. Källa: Kriswebben Strömsunds kommun

"I Backe och i Strömsunds tätort får en del elever vänta längre än andra med att komma tillbaka till sina klassrum. Det för att smittläget ännu är för allvarligt. Men antalet smittade minskar kraftigt och skolorna förbereder sig nu för att ta tillbaka sina elever". Läs mer i LTs artikel här!

Kulturveckan blir digital eller utomhus i år

Kultur­veckan Varje år vecka sex arrangerar kommunen en kulturvecka i samband med det samiska folkets dag. Syftet är att lyfta fram och visa bredden i vårt rika kulturliv. Förhoppningen är att väcka nyfikenhet och inspiration. Välkommen att delta! Kulturveckan har fått namnet ”Kulturgryning – då ljuset återvänder” och inträffar alltid vecka sex i samband med det samiska folkets dag.

Årets tema: Omtanke - Omtanke är att visa hänsyn och omtänksamhet mot varandra men även att våga tänka om och tänka nytt. Årets evenemang och aktiviteter sker utomhus eller via digitala kanaler. Vi vill rikta ett varmt tack till de föreningar och aktörer som arrangerar aktiviteter under veckan! De allra flesta digitala evenemang kommer att finnas tillgängliga till och med den 20 februari. Klicka här för att se aktiviteterna i programmet och följ sedan länken till det som verkar intressant!

Information om uppskjuten skolstart, distansundervisning samt stängd förskola

Fjällsjöskolan

Åk F–6: Börjar vårterminen 18 januari. Tar igen sin förlorade skoltid senare.
Åk 6: Distansundervisning vecka tre.
Åk 7–9: Distansundervisning vecka två och tre.
Läs mer här
Håll koll på nya inlägg på Strömsunds Kommuns hemsida.

Ny pandemilag begränsar antalet kunder i butikerna

Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen!
Max 30
personer inne på ICA
Max 3 personer inne på apoteket
Max 10 personer inne på Pausa
Är det mycket folk inne i butikerna så vänta tills det blir lugnare.

Information från ICA Backe:
Med hänvisning till den nya pandemilagen så begränsas antalet besökare i butiken till 30 personer.
Vi behöver er hjälp för att det ska fungera, gå smidigt och framförallt för att minska smittan i samhället.
- Kom max en person per hushåll
- Använd handdesinfektion före och efter ditt besök, finns vid entrén
- Stanna hemma vid symtom och sjukdom
- Håll avstånd till varandra och våra medarbetare
- Planera era inköp.
Vi hoppas på er förståelse. Ta hand om varandra. Tillsammans klarar vi detta!
 

TV4 inslag om rivningarna i Backe

"I byn Backe i norra Jämtland pågår en infekterad konflikt mellan byborna och Strömsunds kommun. Det kommunala bostadsbolaget vill riva ett hus med lägenheter eftersom det finns för gott om bostäder i kommunen. Det vill inte byborna som hotar att kedja fast sig i huset för att stoppa rivningen." Källa: www.tv4play.se

Klicka här för att se inslaget

Foto: Gunnar Bergström (rivningarna på Bagges väg)

Hjälp till så att Landsomberget kan öppna!

Har du möjlighet att hjälpa Fjällsjö Alpina klubb att kunna hålla Backen öppen i vinter? Hör av dig isåfall!
Fjällsjö Alpina behöver nya medlemmar i styrelsen men även hjälp med att bemanna backen under öppettider med bland annat kassa, skiduyhyrning, servering och liftskötare. Låter det intresserad skicka ett sms till 070-3768872 innan 29 januari!

Källa: https://www.facebook.com/landsomberget

Se upp för bedragare

Se upp för bedragare – Folkhälsomyndigheten, regionen eller kommunen ringer aldrig upp och begär ditt bank-id

Polisen meddelar att just nu utnyttjar bedragare att många vill vaccinera sig mot covid-19. Bedragarna säger att de ringer från till exempel Folkhälsomyndigheten eller din region, och vill boka in en vaccinationstid åt dig. De kommer kräva att du identifierar dig med bankdosa eller mobilt bank-id, detta ska du absolut inte göra. Lägg direkt på luren om du får denna typ av samtal.

Källa: Stromsund.se kriswebben

Nu påbörjas vaccinering mot covid-19 i kommunen

- INFORMATION FRÅN STRÖMSUNDS KOMMUN -

Vecka 2 påbörjas vaccinering av personer på särskilda boenden i kommunen. Tätt därefter vaccineras personer med hemtjänst och hemsjukvård, personal som arbetar nära dessa personer samt de som bor med ovanstående personer. Vi följer de nationella prioriteringarna när det gäller vaccinering och erbjuder vaccin till de som löper störst risk att bli allvarligt sjuka först.

Det går inte att boka tid eller ställa sig i någon kö för vaccinering nu, varken för allmänheten eller för personer i riskgrupper eller på särskilda boenden.

Vaccineringen mot covid-19 delas upp i fyra faser och de som erbjuds vaccin i första fasen är:
De som bor på särskilda boenden för äldre eller har hemtjänst enligt socialtjänstlagen.
Personal som arbetar nära dessa personer.
Vuxna som lever tillsammans med någon som tillhör denna riskgrupp.

Uppskjuten skolstart och distansundervisning

Viktig information från Strömsunds kommun • Publicerat: kl. 09.07.22, 8 januari 2021
"Information om uppskjuten skolstart, distansundervisning samt stängd förskola"

Fjällsjöskolan i Backe:
Åk F–6: Börjar vårterminen 18 januari. Tar igen sin förlorade skoltid senare.
Åk 7–9: Distansundervisning.

Strömsunds kommun beslutade igår om åtgärder för att minska smittspridningen på tre grundskolor. Det innebär förändringar för eleverna på Centralskolan i Hoting, Kyrktåsjö skola och Fjällsjöskolan i Backe. För vissa skjuts skolstarten fram till vecka tre, för andra väntar distansundervisning till och med vecka tre.

Smittspridningen i Strömsunds kommun ökade markant under jullovet vilket drabbat både elever och personal i stor omfattning. Kommunen har därför beslutat om åtgärder på tre grundskolor. Fredag 8 januari stängs också Lindbergsbackens förskola i Strömsund för alla barn förutom de vars föräldrar har samhällsviktigt arbete och har anmält det till kommunen. Förskolan öppnar igen 12 januari, om vi inte meddelar annat.

Lucka 24 - Hjärta Backes adventskalender

Lucka 24. Hjärta Backe Adventskalender/Julkalender
Omvårdnaden. Omsorgen. Sjukvården.
Hjältarna som runtom i landet med de få resurser de har hållit ihop samhället allt vad de kunnat under pandemin. Och fortsätter att göra - Utan Er hade en kollaps varit ett faktum. Det är tack vare Er som det är möjligt för många att uppleva ännu en jul tillsammans med sina nära och kära.
Er insats är värd så mycket mer än applåder och beröm. En rejäl lönehöjning är det allra minsta som vore på sin plats för det arbete ni utför och det ni utsätts för inom vård, omsorg och sjukvård. TACK!
Det vi andra kan göra är att följa restriktioner, hålla i och hålla ut för att minska belastningen på sjukvården. Solidaritet har fått ytterligare dimension detta år.
Med denna avslutande lucka av julkalendern vill Hjärta Backe önska Er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År!
Klicka här för att läsa besöksregler och säkerhetsrutiner i särskilt boende i Strömsunds kommun

Källa: Hjärta Backes facebook sida Foto: Ida Sundin

Lucka 23 - Hjärta Backes adventskalender

Lucka 23. Hjärta Backe Adventskalender/Julkalender
“Invest in your Hair, it’s the crown you never take off.”
Da’n före da’n och många förbereder inför julhelgen med alltifrån julgranspyntande till julmat. I flertalet fall innebär julens förberedelser också att göra sig lite extra fin i håret inför julfirandet.
Mångårigt erfarna frisören Diana Strömqvist i Backe driver Dianas Salong sedan 1968 och säger såhär om hår och dess omvårdnad:
-Man får inte förglömma hårbottnen, den behöver sin fukt.
-Det är en hel liten läxbok att prata om hår och hårbotten för det handlar både om det inre och det yttre; att håret har piskats sönder av sol och vind kan klippas bort eller behandlas med en hårinpackning, säger Diana och tillägger avslutningsvis:
-Det inre kan vara nog så svårt och viktigt för det påverkar också håret. Håret är lite själens spegel tycker jag och det är helheten som gör personen!
Tips från Diana på märken med välgörande produkter för hår och hårbottnen är Cutrin Bio+. Ett hårproduktmärke som annars är populärt bland många är Osis+ från Schwarzkopf.
TACK Diana

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.