december 2019

Grand Finale, Nyårsafton

Kl. 21,00 tänder Fjällsjö Framtid marschaller vid granen på Torget. Vi tänder för vår miljö och en protest mot den planerade nedläggningen av köket och
nedläggningen av Biblioteket, men även för att 2020 ska bli ett bättre år för våra bygder och framtid. Välkommen att tända din marschall på kvällen den tid det passar dig!  Klicka på bilden för större bild.

God Jul och Gott Nytt År

Fjällsjömarknans framtid - enkätundersökning

Fjällsjömarknan, hela byns fest! --- ENKÄTUNDERSÖKNING ----

Fjällsjömarknan berör så många och vi vill därför fråga hela byns befolkning, inklusive utflyttade backebor och andra besökare hur ni vill ha er marknad i framtiden! Vill vi ha en marknad överhuvudtaget? Vad ska vi satsa på? Vad är mindre viktigt? Vad saknar ni och hur ser er drömmarknad ut? För närvarande saknas en marknadskommitté för marknaden 2020 och för att underlätta arbetet för en ny kommitté att kunna gå vidare behöver vi era åsikter!

För er egen skull, ta gärna en stund att fylla i detta formulär för att vi ska veta vad ni tycker om marknaden och hur den ska utformas i framtiden.Vänligen dela dela dela på facebook, instagram, mail, etc. Vi är tacksamma för så många svar som möjligt! Klicka här för att komma till enkäten. En pappersvariant finns att fylla i på Byservicekontoret och kommer även att läggas ut på andra ställen i byn. Mer info kommer!

Med vänlig hälsning, Utvecklingsgruppen Fjällsjö Framtid i samarbete med Backe IF och Backe Event

Anhörigträff på Älvgården

Den 2:advent hade vi vår årliga anhörigträff. Vi dukade upp nere i entrén på sjukhemmet. Och som vanligt var det stor uppslutning, ca 75 st deltog. De boende inne på Älvgården har haft som aktivitet att baka kakor till fikat, hela 6 sorter blev det. I fönstren hängde det bilder från årets aktiviteter som man kunde titta på. En tipsrunda med frågor om jultema, det var ordnat med ett lotteri där pengarna vi fick in går till bingovinster. Och till nästa år har vi nu fått in pengar, så att vi kan spela bingo varje fredag, vilket är uppskattat. Som vanligt så var det underhållning under fikat, Stefan Abrahamsson stod för den, uppskattat av både gammal och barn. Han sponsrade med underhållningen med. De som skänkt priser till lotteriet var Apoteket, Fjällsjö Framtid, Pausa, RSMH, Ronjas Hårdesign, Nilssons jord och skog, SCA, Älvgårdens personal, anhöriga. Köket hade bakat saffrans bröd till festen. En eftermiddag med gott fika och adventsmys. Text och foto: Veronica Orrell. Klicka på fotot för fler foton.

Byservicekontorets öppettider

Byservicekontoret är stängt from 23 dec tom 1 januari.
Den 2a och 3e januari är vi öppen mellan 13:00 - 15:00.
From den 6 januari har vi öppet som vanligt måndag till fredag 9:00 - 15:00.

Byvaktmästare Albin Andersson jobbar måndag 23e december och nås på telefonnr. 076-118 68 00. Blir det snökaos går vaktmästarna ut extra även under julledigheten så att ingen blir insnöad, men annars är dom lediga from 24 dec tom. 1 januari.

Vi önskar er en God jul och ett Gott Nytt År!!!

/Fjällsjö Framtid

Pangmat på ICA i Backe

På fredag 20/12 kommer Emilia Nilsson vara i butiken och sälja och signera sin nya fina kokbok Pangmat från Silsjönäs!

"Mellan 12-16 bjuder jag på Saffranskladdkaka med lingongrädde på Ica nära backe

och så har ni chansen att köpa en bok, inslagen och klar att lägga under granen!"

Varmt välkomna

Tips på bransäkert julfirande

Brandskyddsföreningens 5 bästa tips för ett brandsäkert julfirande:

1.Vakta spisen - Hjälp minnet på traven, sätt en äggklocka eller ett mobillarm om du måstelämna spisen under matlagning. Ytterligare ett sätt att höja säkerheten är att installera enspisvakt som stänger av spisen då den känner av risk för brand.

2.Kolla elen - Använd jordfelsbrytare och CE-märkta produkter. Kontrollera regelbundet attsladdar och utrustning är i bra skick.

3.Håll ljusen sällskap -Lämna aldrig ett rum med levande ljus, tänk på var du placerar ljusenoch använd gärna obrännbara ljusstakar och dekorationer.

4.Utrusta dig - Kontrollera att dina brandvarnare fungerar och glöm inte att byta batterier.Ha minst en brandvarnare per våningsplan, och gärna i anslutning till sovrum och kök där detär vanligt att bränder börjar. Brandfilt och brandsläckare är också bra att ha hemma.

5.Sota regelbundet - Försäkra dig om att din eldstad är registrerad hos ett av kommunenutsett sotningsdistrikt.

INFORMATION FRÅN BRANDSKYDDSFÖRENINGEN

Fjällsjöbladet December

Fjällsjöbladets decembernummer finns nu att läsa här online

Bortskänkes

Begagnade drickakylar för omgående hämtning. Fjällsjö Framtid 0624 10169

Julkonserten

Gårdagens julkosert i Fjällsjö kyrka var välbesökt!

Det bjöds på en blandad kompott av både julsånger och andra låtar.

Tack till alla inbladnade!

Foto: Gunnnar Bergström

Grattis till vinnaren!

Vi Gratulerar Maj-Britt Frölander till vinsten av ett presentkort som vi lottade ut på sålda medlemskort för 2020 på Julmarkanden.
Vinsten finns att hämta på Fjällsjö Framtids kontor.

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.