november 2019

Ljusmanifestation för vår bygds överlevnad, Torget Backe

I eftermiddag, fredag 29/11, från 15-tiden, tänder vi marschaller på torget framför Adventsgranen. Hoppas många marschaller kommer att lysa ikväll för bevarandet av vårt centralkök och bibliotek. Har ni inte möjlighet att tända själva så lämna in din marschall på Fjällsjö Framtids kontor.
Utflyttade Backebor hör av sej och vill delta i ljusmanifestationen på något sätt, tänd en marschall, ta en bild och lägg ut den i kommentarsfältet nedan så samlar vi bilderna och gör ett nytt inlägg efter nyår med alla foton eller hör av dej så löser vi det på annat sätt 0624 10169 eller Swisha till Fjällsjö Framtid: 123 231 67 43. Märk: Ljusmanifestationen. Arr. Fjällsjö Framtid. Klicka på bilden för större bild.

Sportloppis

FYNDA!! Passa på att rensa ut era överblivna sportgrejer! Sälj och/eller köp på sportloppisarna:
LÖRDAG den 7/12, 10,00-14,00 i Sporthallen, Rossön. SÖNDAG den 8/12, 10,00-14,00 i Fjällsjöhallen, Backe.
GRATIS ATT BOKA BORD av Ida Sundin 072- 584 67 32, senast fredag den 6/12 kl. 8.00. Arr: Backe IF och Rossöns IF. Klicka för större bild.

Ljusmanifestationen fredag 22/11

Klockan 15 började folk tända marschaller och flera tändes vartefter.

Julmarknad Lördagen den 14/12

Välkommen att sälja dina/era produkter på Julmarknaden, Fjällsjöhallen. Backe.

Ljusmanifestation för vår bygds överlevnad, Torget Backe

Varje fredag med start den 22/11, klockan kl 15 eller den tid som passar er bäst på eftermiddagen och fram tills Nyårsafton uppmanar vi er att tända en marshcall på Torget vid fontänen, med en stor avslutning på nyårsafton då vi tänder kl 21 och marschallerna får brinna över 12-slaget med en förhoppning att år 2020 blir ett mycket bättre år för bygden. Givetvis får man tända så många marschaller man vill
Vi tänder marschallerna som en protest mot den planerade stängningen av köket på Backe sjukhem och Backe bibliotek, men även som ett stöd för oss alla som kämpar för sin bygds överlevnad. För större bild, klicka på bilden.

Pyssel på Biblioteket.

Passa på att gå på biblioteket i Backe och pyssla,  onsdag den 27 november.

Möte om fiber i Backe

Vi var inbjudna till ett mindre möte med Björn Berg f.d. chef Telia, Per Åsling, C, Johannes Andersson, C, och Göran Espmark, C, om fiber i Backe/Rossön. Från Backe var det Margareta Mårtensson, Christer Johansson, Inger Kraft Etzler och Ingegerd Berglund, tyvärr kom ingen från Rossön och det var synd då båda byarna bör samarbeta för att få fiber.
Vi fick veta mycket om fiber och andra lösningar. Något måste vi göra, Björn Berg sa att vi inte har ens 5 år på oss innan kopparledningen tas ner, kan gå snabbare då Telia tar  besluten årsvis på vilka orter som blir utan kopparledningen.
Så här skriver Christer Johansson om mötet:
Jag har precis varit med på ett möte med en före detta Telia chef och några till om hur vi kan gå till väga för att få fiber i Backe och Rossön området.
Kort sagt så kommer inte några operatörer att stå i kö och slåss om att få bygga ut vårat område utan vi kommer själva att få engagera oss för att få det att hända.
Vi frågade honom bland annat om radiofiber/5g/4g är ett realistiskt alternativ, svaret är nej för allt utom 2% av ytan, alltså enstaka avsides hushåll.

Trädbeskäring

Nu håller kommunens vaktmästare Roger Moisio på att beskära kommunens träd här utanför Fjällsjö Framtid och vid ICA-parkeringen. Det blir så ljust och fint! Klicka på fotot för större bild. Foto: Ingegerd Berglund

Mötet med kommunen i Aulan

Efter mötet med kommunens politiker och tjänstemän råder det en förstämd känsla på byn, kommentarer som: Oss bryr de sej inte om, Av oss tar de allt, Är det någon mening att bo kvar? Varför ska inte våra barn och gamla få mat lagad på orten då det finns kök i Kyrktåsjö, Hoting Hammerdal, Gäddede, Jormvattnet och Strömsund? Spiken i kistan! 
Trots flera förfrågningar på mötet vägrar S-politikerna lyfta upp nedläggningen av köket i Backe till en politisk fråga, utan det är Rickard Persson som själv håller i yxan och tar beslutet,  med bistånd av kostchefen Jörgen Jönsson. Det är fegt av politikerna att inte ta sitt ansvar i en så viktig och stor fråga för en hel bygd.
Läser i Jämtlands Tidningen att Rickard Persson säger att så om hyran vore gratis är det billigare att flytta köket. Det har nog varit kört från första stund känns det som. MILJÖTÄNKET existerar inte.
MBL-förhandlingarna har redan startats.

Glöm inte mötet i kväll

Det handlar om köket. Biblioteket, skolan. Fiber. Den ökande brottsligheten. Strömsunds kommuns planer för den Ångermanländska delen.

Leader 3sam möte i Backe

Torsdag 31/10 var det ett möte med Leader 3sam 2.0 som handlade om vilka unika förutsättningar i Backe kan bidra till den lokala och regionala utvecklingen. Ett 20-tal personer deltog i mötet som var mycket intressant och givande. Klicka på bilden för fler bilder. Foto: Gunnar Bergström

Kyrkis hade utflykt på Hembygdsgården

Tordag den 31/10 hade Kyrkis utflykt på Hembygdsgården med lekar och korvgrillning. Klicka på bilden för fler bilder. Foto: Gunnar Bergström

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.