september 2019

Förhöjda fluorider i Backes dricksvatten!

Se hit du som bor i Backe! Vi har för tillfället något förhöjda värden av fluorider i Backe. Små barn bör inte dricka stora mängder av vattnet. Vi kommer att ställa ut vattentankar vid torget där du kan hämta dricksvatten. Alltför höga halter av fluorid kan leda till tandfluoros, skönhetsfläckar på tänderna och öka risken för karies. Måttlig tandfluoros har ingen medicinsk betydelse.

Meddelande från ICA Nära Backe

Vi ber om ursäkt för att det är lite rörigt i butiken just nu, vi håller på att byta ut våra kylar och kylsystem till en modernare och mer miljövänlig variant. Fråga oss gärna om det är nått ni inte hitta. Varmt välkomna in/ Pär och personalen på ICA
Det kommer att bli rörigare när alla kylar ska ut och nya ska in, men tillslut kommer det att bli bättre!

Tyck till om ditt bredband

Tyck till om ditt bredband – svara här på vår: enkät  Strömsunds kommun har nyligen gått med i Bredbandslyftet som är ett program för kommuner som vill utveckla sitt bredbandsarbete. Som ett första steg vill vi veta hur du tycker att din uppkoppling fungerar idag.

Praktikant på Fjällsjö Framtid

Vi har fått en ny medarbetare på Fjällsjö Framtid, Albin Andersson, han ska praktisera som vaktmästare tillsammans med Lars Nordin. Välkommen Albin i gänget.

Surströmmingsfest på Älvgården den 11 september

Vi gjorde långbord så alla boenden fick vara tillsammans och käka. Synd, att vi inte kunde vara ute i tältet, var för få grader ute för de boende. Men inne gick bra med och vi plocka dekorationen utifrån. Det goda tunnbrödet som de boende bakade hos Eva och Oskar Nilsson i deras bagarstuga åts med välbehag till den goda surströmmingen. Text och foto: Veronica Orrell. Klicka på bilden för fler bilder.

Apoteket Backes öppettider

Måndag, onsdag och fredag:  9.00-17.00. Lunch 12.30-13.30.
Tisdag och Torsdag: 13.30-17.00.

Extraöppet på alla ÅVC

Hösstädning, lördag den 5 oktober, Rossöns ÅVC har öppet: kl 9.00-15.00.

Stormöte om biblioteksnesläggningen

17/9, kl. 18.30, Hotings Föreningshus.

Sångstund på Älvgården.

Den 5/9 hade vi dubbelsångstund på älvgården. Gudrun Magnusson från svenska kyrkan, Birgitta Mårtensson och Sven-Gösta Näslund från Kulturskolan i Strömsund, vilket teamwork.  Text och bild: Veronica Orrell.

Öppettider Biblioteket

Öppettider: Månag 10-14. Tisdag 10-17, Onsdag 10-17. Vet inte vem som satt upp denna, uppmaningen är Låna och kämpa för att rädda vårt bibliotek. Klicka på bilden för att läsa hela affischen.

 

Utvecklad av
SCS Design

Stöds av
EU jordbruksfonden

 

Kontaktinformation

Fjällsjö Framtid

Torgvägen 1A
880 50 Backe
0624- 101 69

 

Hitta hit

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.